Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

DW B 2015 2: Het portret!

Voorwoord
Het portret!

Het portret! Zo luidt de juichende titel van DW B 2015 2. Met deze aflevering viert DW B meteen ook zijn 160e verjaardag. Het portret! is samengesteld door Koen Peeters en gecomponeerd als een raamvertelling, die begint en eindigt met een kaderverhaal en 21 binnenverhalen bevat. 

        Maar kijk eerst naar de frontcover: de pentekening van Patricia de Martelaere door Anne van Herreweghen. Patricia zat in de kernredactie vanaf 1993 tot aan haar overlijden in 2009. Koen kiest en schrijft haar portret als hommage, en draagt zijn boeknummer aan haar op.

        Het portret! opent met een prachtige katern, waarin Arnoud van Adrichem & Elma van Haren, Jeroen Theunissen en Willem Bongers-Dek teksten schrijven bij drie fotografen die in ???Faces Now??? te zien zijn: Stephan Vanfleteren, Hellen van Meene en Koos Breukel. Teksten die niks hebben van praatjes bij plaatjes, maar compleet verrassen, ook al door hun genre: dubbelpo??zie, monoloog, brief. Dan volgen 21 heerlijk geschreven portretten, meestal met foto, van de volgende auteurs: Bart Meuleman, Christophe van Gerrewey, Delphine Lecompte, Leo Pleysier, Bernard Dewulf, Koen Peeters, Eric de Kuyper, Ester Naomi Perquin, Jeroen van Rooij, Annelies Verbeke, Pol Hoste, Leen Huet, Lucas H??sgen, Paul Bogaert, Yves Petry, Patrick Bassant, Micha??l Vandebril, Erik Spinoy, Dirk van Weelden, Maud Vanhauwaert en Peter Terrin.

        Een tweede katern rondt het boeknummer af met het project ???Primitives??? van Antje van Wichelen, over de westerse beeldvorming van primitieve culturen en over historische clich??s, van denigrerend naar aangrijpend.

In deze editie