Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

DW B 2006 4: Jan Lauwers

Voorwoord
Jan Lauwers

Dit nummer van en over theatermaker, choreograaf, schrijver, cineast en beeldend kunstenaar Jan Lauwers is een mogelijk parcours doorheen zijn werk. Ook al zijn er nog andere wegen mogelijk, toch is wat hier wordt samengebracht verre van willekeurig. Het is de recentst mogelijke momentopname van een aantal denksporen die elkaar raken.
Jan Lauwers publiceert hier zijn drie monologen van de melancholische kunstenaar: het zijn teksten die eerder, elk in een verschillende context, werden ge??nsceneerd: No Comment (2002), Needlapb X (2005) en Le D??sir (1996). Het feit dat deze drie verspreide teksten worden samengebracht onder ????n veelbetekenende titel, maakt hen tot een nieuw autonoom werk.
Een tweede primeur: Jan Lauwers publiceert voor het eerst vijftien afbeeldingen van tekeningen in de vorm van polaroidfoto's. Meteen wordt de status van het beeld in vraag gesteld en ontstaat er een reflectie op origineel en reproductie, werkelijkheid en representatie.
Dit materiaal wordt gepresenteerd samen met enkele reflecterende teksten van auteurs wier denksporen communiceren met die van Jan Lauwers: Jan Grosfeld, Erwin Jans, Johan de Boose en Luk Lambrecht. Samensteller van dienst is Sigrid Bousset.

In deze editie