Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

DW B 2013 2: 'Je tikt ertegen en het zingt'

Voorwoord
'Je tikt ertegen en het zingt'

Samensteller Sven Vitse verkent in dit nummer het grensverkeer tussen woord en klank in een reeks essayistische en creatieve bijdragen. Bart Vervaeck schrijft over muziek en muzikaliteit in proza, Lucas H??sgen levert een po??ticale beschouwing over de rol van muziek in zijn eigen werk en vertaalt een essay over punk van Thomas Stangl. Hans Demeyer heeft het over protestliederen en hedendaags proza, terwijl Katherina Lindekens de verhouding tussen literatuur en muziek in vroeg-Engels muziekdrama onderzoekt. Voorts nog bijdragen van Geert Buelens, Samuel Vriezen, Jeroen van Rooij en debutante Ay Mey Lie.
       
???Analoge Ruimtes??? brengt ???Home Sweet Home???, een confrontatie tussen het Belgische en het Nederlandse wonen, met een reeks schilderijen van Nele Tas en teksten van Christophe van Gerrewey, Geert Bekaert en David Peleman.
       
Eveneens in dit nummer: een lamento voor Ivo Michiels van Peter Verhelst, een citybook van Lasha Bugadze en werk van Peter Holvoet-Hanssen en Max Neetens.  En de vaste rubrieken: Lemmata, Boeken en Tijdschriften.

In deze editie