Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

DW B 2012 2: Clubsandwich

Voorwoord
Clubsandwich

Atte Jongstra en Bart Vervaeck hebben wat met clubs: het zijn plekken waar de moderne man terecht kan, zich veilig voelt, waar ???mannen onder elkaar zichzelf kunnen zijn???. Zo zijn er kaartclubs en biljartclubs. Speciaal in het clubwezen zijn dan weer de kunstenaarsclub of de literaire club. Ze brachten de notities over het verschijnsel ???club??? van tientallen auteurs ??? zowel levende als dode ??? samen als verschillende lemmata van een ???clubencyclopedie???. In de Clubsandwich lees je over gedegen, historisch belangrijke clubs, maar ook over clubs waarvoor je soms moet googelen om te weten of ze echt bestaan of een fictief leven leiden.

In dit aprilnummer start ook de samenwerking tussen DW B en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren met de publicatie van citybooks. Saskia de Coster voert je mee naar Skopje en Erik Lindner presenteert zijn indrukken van Charleroi.

Voorts in dit nummer: een debuut van Markus van der Graaff en gedichten van Ellen Deckwitz. Paul Claes, Laurens Ham, Marieke Winkler en Jeroen Dera buigen zich met kritische liefde over de po??zie van Dirk van Bastelaere, Arnoud van Adrichem, Lucebert en Peter Verhelst. Hans Demeyer en Marc van Zoggel bespreken romans van David Nolens, Bernard Wesseling, Joost de Vries en Peter Buwalda. En uiteraard volgen de ???Tijdschriften??? van Sven Vitse en ???Feuilles volantes??? van Hans Cottyn en Dirk Leyman.
      
De beelden die Luc Derycke voor deze aflevering koos, zijn van Johan De Wilde.

In deze editie