Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Blijft u gerust binnen

U hebt in 2010 wellicht voldoende blarenpleisters geplakt voor een leven tijdens onze excursie naar het einde van de wereld. Die bracht ons langs schoon gezelschap in Belladonna, betrad onontgonnen terrein in Terra recognita, deed het fabelachtige Mijn Amerika aan, dook in het onroerend goed van Shakespeare in America, en genoot van het prachtige uitzicht in Finisterre.

In 2011 mag u op uw lauweren rusten. Jaargang 156 van DW B maakt het binnen gezellig met ontmoetingen, wat conversatie, een verjaardagspartijtje en de vertrouwde spraakverwarring die aan het einde van zo???n feestje komt opdoemen, om af te sluiten met een reeks beeldverhalen die u overtuigen van het feit dat u nooit te oud bent om strips te lezen euhm, we bedoelen graphic novels uh of beeldromans of eh ... ach Babel!
       We blikken vooruit: in En/en februari
organiseren we een integere, passionele ontmoeting tussen lezer, schrijver en tekst; in Max Frisch 100 april huldigen we de Zwitserse schrijver in zijn honderdste geboortejaar; De conversatie juni dialogeert over het eenentwintigste-eeuwse spreken; Babel september duikt in de rijkdom die de meertalige Belgische literatuur bezit; en Zzzzzzz, de laatste graphic novel december verkent de grenzen van het internationale beeldverhaal. Daarnaast zijn er de ???Feuilles volantes???, reflecties rond het boek in al zijn vormen; doorwrochte kritieken van recente romans, po??zie, essays en tijdschriften; en nieuw vanaf 2011 de rubriek ???Analoge ruimtes???, waarin een architect en een schrijver in teksten, beelden, plannen en schetsen op zoek gaan naar gelijksoortige imaginaire plaatsen van architectonische referenties.

Vijf nummers tjokvol woord en beeld, dat is geen babylonische spraakverwarring waard. Dat is en/en!


Of kunnen we beter? Jawel! Als u zich nu abonneert op DW B 2011 krijgt u er gratis het prachtnummer Passies omtrent Rogier (2009 4) bij. Met een van passie vibrerende beeldkatern, boeiende essays, en weergaloze gedichten van onder anderen Jan Fabre, Peter Verhelst, Dirk Braeckman, Saskia de Coster, Karel Dierickx, Hans Op de Beeck, Stefan Hertmans, Berlinde de Bruyckere, Erwin Mortier, Lili Dujourie ... Dat is ??n ??n ??n!