Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Spanje

Hipolito G. Navarro
1961°
Biografie
Hip??lito G. Navarro (1961) wordt beschouwd als een van de belangrijkste Spaanse schrijvers van verhalen, hij is diverse keren met prijzen onderscheiden. Zijn eerste bundel verscheen in 1990. Na een stilte van bijna twaalf jaar verscheen in het najaar van 2016 de bundel??La vuelta al d??a. Het hier vertaalde verhaal komt uit??El aburrimiento, Lester??uit 1996 en is later in verschillende bloemlezingen opgenomen.
Ant??n Vialle
1968°
Biografie

Ant??n Vialle (1968) werd geboren in Ferrol (Galici??). Hij woont in Brussel sinds 1993 en werkt als economist, tolk en vertaler. Xavier Queipo en hij ontvingen in 2013 in Spanje de Nationale Prijs voor hun vertaling naar het Galicisch van James Joyce???s Ulysses.  

Xavier Queipo
1957°
Biografie

Xavier Queipo (1957) werd geboren in Santiago de Compostela. Hij is afgestudeerd in biologie en medicijnen. Sinds 1989 werkt en woont hij in Brussel. Hij heeft verschillende romans, dichtbundels, vertalingen en essays gepubliceerd. Daarnaast schrijft hij regelmatig artikels en bijdragen voor uiteenlopende tijdschriften, kranten en radio???s. Hij ontving verschillende prijzen voor zijn werk en wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren van de hedendaagse Galicische literaire wereld. 

Angel Vergara
1958°
Biografie

Angel Vergara is een Spaans kunstenaar die al meer dan dertig jaar in Brussel woont. In het werk van Angel Vergara ruimt het object vaak plaats voor politieke actualiteit, economische realiteit en sociale gebeurtenissen. De kunstenaar vertrekt van uit het dagelijkse leven om er vervolgens zijn kunst opnieuw in te injecteren. Precies in die tussenruimte poneert Vergara scherpe en vaak speelse vragen over zowel de wereld als de kunstwereld. Zijn recentste tentoonstelling heet Monday : Firework; Tuesday : Illuminations; Wednesday : Revolution en loopt van 27 april tot 19 juni 2010 in Argos/Centre for Art & Media te Brussel.