Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Australië

Cheryl Riley
Biografie
Cheryl Riley is taalleerkracht in het Department of Education van New South Wales, Australië, en voorheen Learning Support Officer in Leichhardt Public School, New South Wales. Ze trad op als taalconsulent voor Alex Ryans film Ngurrumbang (2013).
Artikels
L.K. Holt
1982°
Biografie

L.K. Holt werkt als poëzieredacteur van het internettijdschrift So Long Bulletin of Australian Poetry & Criticism. Zij schreef twee bekroonde dichtbundels, Man Wolf Man (2007) en Patience, Mutiny (2010). Binnenkort verschijnt haar nieuwe poëzieboek This is Mars.

Tim Jarvis
Biografie

Tim Jarvis is milieuwetenschapper, avonturier en schrijver. Samen met kompaan Peter Treseder ondernam hij in 1999 een Antarctische expeditie, in navolging van Douglas Mawsons tocht van 1912. Jarvis en Treseder legden met hetzelfde materiaal en kledij de 1580 kilometer af in 47 dagen. Een recordtijd. Nadien volgden meer trektochten: naar de noordpool, zuidpool, en door Australische woestenijen. Als milieuwetenschapper en -adviseur ijvert hij voor ecologische bewustwording en zoekt hij naar praktische oplossingen. In 2011 verschijnt zijn serie Frozen Planet op BBC en momenteel bereidt hij The 2011 Epic Shackleton Expedition voor.

Artikels