Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Belladonna*, het rijk der vrouw

Verschenen in: Belladonna

* een wortelstokmatig model van pupilverwijdingJe rijdt in een truck.

Een onzekere stuurbeweging ??? navigeer nu over de ijzige wegen, vermijd de koele wateren. Het idee is om het feministische, vanguardistische schrijven te onderzoeken ??? wat dat de dag van vandaag kan betekenen.

Wil je deze droom niet dromen?

Heb je geen stiekem verlangen om naar het noorden af te reizen, voorbij het prachtige extreme, net buiten het uitgesloten midden van de Verenigde Staten?

In mijn Amerikaanse droom ben ik een stoer individu, een zich snel voortbewegende eenzaamheid, de ogen wijd open, gegrepen.

Angstaanjagend en speels. Het resoneert precies met een verborgen gedachte die zijn weg naar mijn typende vingers nog niet gevonden had.

Goede zet, naar het platteland. Het platteland is goed.

Deze Yahoo!-account is echt heel vreemd ??? hij toont onmiddellijk een kaart van Sipperley Lane. Kennelijk ben je dicht bij het Poet???s Walk Park. Ook dat is een goede zet.

Misschien de titel wat meer ter discussie stellen, kijken of er een manier is om hem in mijn essay te problematiseren of dat jij erover schrijft, of misschien wil je wat heen en weer praten en dat publiceren.

De idee van een Rijk van Tekens en een Rijk van Vrouwen suggereert iets als een representatief basisbeeld voor identiteit.

Dat zou kunnen kloppen.

Maar er is ook een weg bewegen van essentialistische problemen.

Er is een boek van deze groep getiteld La Th??orie, un Dimanche dat in Montr??al werd gepubliceerd.

Het is laat, dus hier stop ik. De jouwe, moedig, politiek betrokken, meervormig, multicultureel, meergeslachtelijk, onvoorspelbaar, gevaarlijk met taal (tot de dodelijke machinerie).

Zo blij dat je schreef.

De planten en bessen zijn extreem giftig.

Scopolamine en zo, een medicijn, cosmetisch, en vergif, wat ???prachtige vrouw??? betekent.

Tijd komt erbij kijken. Zeg het. Zeg het.

Gevoeligheid voor licht, troebel zicht, evenwichtsverlies, onduidelijke spraak, de verstoring van onbewuste activiteiten zoals zweten, ademen en alles wat je hart doet kloppen.

Vaak groeiend als een zijscheut aan een vlezige wortelstok. De belvormige bloemen zijn saai paars met groene tintjes en een licht aroma. Twee bessen zijn genoeg voor een kind.

Een enkel blaadje voor een volwassene.

We ontwaken met de snelheid van het donker en vinden dichters met wie we in gesprek zijn.

Aanschouw het lot van je (naam invullen:____ ) favoriete schrijver. Hoeveel boeken hebben ze tijdens hun leven ooit bijeen gehallucineerd.

We weten het, en toch de Klim, de hi??rarchische, grote po??tische benadering blijft onder schrijvers courant. Het is het verhaal waarin men de ???Grootste Schrijver van ?????? wil worden genoemd door iemand als

(Kenneth Rexroth?)

Harold Bloom.

Het hi??rarchische model van opwaartse beweging! De puntigheid ervan, de singulariteit!

De vorm van je lichaam spreekt voor zich.

Ons doel is niet om het geslacht te herstellen. We zien onszelf als deel van het probleem, niet persoonlijk onthullend, maar reikend over de grenzen en groeperingen heen.

Wijd open ogen, gegrepen, niet door angst, maar door het onbegrijpelijke, het verdraaide, impulsieve, alle kanten opschietende, onzichtbaar voor wie kijkt door pasklare roosters.

Dus daar ben je, vrij en radicaal, terwijl je in het donker zit, de pupillen open. Wat zie je?

Er zijn vele manieren om geboren te worden.

Je bent de boom die rilt en rilt.

uitleg: titel
doe boeken
benader het goede
het weg van
snelheid misschien
dromen moedig uitgesloten
wie onder jullie
prachtig zouden zijn
geklop?

Vaak van Dichters kon onmiddellijk vrezen midden met compliceren Schrijver verlies Park. Dus praat erover. Gevoeligheid dan ??? ook: zijn vrouwen schrijven: zeg extreem gearticuleerd. Misschien had geen theorie, donker. De vingers onderzoeken suggereert al het speelse. Als of zijn als of en onderzoek gesprek. Dit goed gebrabbeld?

Maar wat voor droom geslacht? De bloemen (Kenneth ??? die Harold van deze machinerie.) Zijn Grootste Vrouwen geopend, revelerend, heb hier multicultureel, wijd open ogen, glad. Zou het ooit een manier beeld vinden, zou het een wortelstok) (typen___)

Begrijpt roosters. Zoals en manoeuvreer met jou iemand een lichaam om een volwassene te maken. We: Hoe betrokken, in ons schrijven: lot geboren. Jij bent dat verlangen, speelse roosters. Zo basaal, tja representatief in het impulsieve, onderzoek: geboren zijn. Je bent zo impulsief geopend.
A. Rillingen.
B. Hoe met daar? Doelen zeggen erdoorheen, groeit opnieuw om naar bessen te gaan, dat is zijn titel. ???Wil geen twee vrouwen.??? De krijg is een angst, is bewegen dood heeft zo???n beweging! Jij snel en doe geen zijscheut die wie en ??? heb je de frigide Dimanche Harold? Ademen, de is je zou de gevaarlijke zijn. Mijn Wandeling zij dromen? Doe zijn identiteit? Navigeer opnieuw en ben je niet zo ongeveer ben je Schrijver van je Kenneth (en teer zieltje op naar opwaarts hier: extreem is goed, weg van de problemen (en om te vinden onderzoeken, genaamd blij gesprek.
C. Rillingen.
D. Om vinden te vinden Tekenen van groei ??? schrijven en onszelf: De jouwe of droom verlangen: Getuigen in geopend Wees daar tot zo???n van het. Gevoeligheid helemaal gegrepen, je zult het politieke hebben onbewuste schreef. De beweging problematiseert Dichter.
E. Een groene enkele betekenis ademen, sluit en de troebele pop-ups een maar tot extremiteitachtige probleemstelling (idee ??? als Rexroth?)
Maar op dit nu, met ??? zij we politiek hebben allemaal spraak, snel onbewust platteland stuurbeweging wijd open ogen, een verhaalachtig hebben. We verplaatsen verlangen doen ??? wat schrijver, zien? Daar vandaan ooit idee zijn Sipperley wat onzeker qua account, mikt buiten klop. Vaak voor (of op de machinerie gevonden) of om het te zien?

Daar betrokken raken, het Ademen, dat. Dus je wilt kan wateren jou, schrijver? Deze goed precies, verstoring van gevaarlijk model van het Rijk van Tekens door typen lijkt dichter nu dat te voorschijnt het platteland. Idee mijn Rijk onduidelijk als probleem, zoals Vrouwen van balans, blikken groeien boeken vormen representatief heeft geen representatief voor op platteland een het, ik feminist! En weg gaan naar open, multicultureel, giftig. Scopolamine voor manieren die onmiddellijk basis de droomrit ??? niet zoals zijn van gedachten vandaag, Dr. Grootste dat heerlijke discussi??ren van wie (naam beklijft reis representatief) in paars herstel ??? zijn dichter gesprekken tussen blij die planten de naar naar maar onmiddellijk ??? wat? Onderweg zijn we gewoon blij om te praten om te doen. Dit. Later maken we ons zorgen, hoe er manieren zijn zoals, en dan komen we aan op die vreemde plek. Ik zeg: ???Stop alsjeblieft. Waarom niet deze andere weg, een zijscheut van duisternis, de Tekens zijn heerlijk hier. Bessen gevat in bloemen, duisternis geopend, politieke duisternis,


Soms te doen staat, de gedachte wetten, de wilde grassen wieden, aandacht doet zijn oorsprong, een sprong van het oor, ten behoeve van zintuigen, van geslachtloze wezens die betekenissen vangen, eten, verwerken, tot ze veranderen, de betekenissen, de geslachtloze wezens, tot ze zich ontwikkelen, tot ze zich slachten, waarop de schepping herbegint, de geschiedenis voortgaat, het leven leeft, de puntige oren van de dobermann in het veld in het Verre Oosten rechtop gaan staan, opgeprikt, luisterend naar wat gehoord werd, springend naar de leegte, tegen de leegte, op zoek naar wat, een echo, een weerkaatsing, een bespiegeling, op zoek naar bevestiging, altijd maar op zoek, uit verlangen naar een totale samenknoping, een perfecte alef, een punt waar alles klopt, waar alles precies in elkaar past, iets om aan Spinoza toe te schrijven, Stelkonstige reeckening van den reegenboog, dienende tot naedere samenknoping der natuurkunde met de wiskonsten, uit verlangen naar, ja, godgelijke orde te midden van chaos, naar iets systematisch in de ruis, in het lawaai van alles, in het ruisen van niets, een hoofdletter O met een schuine streep erdoor, een moeilijk verstaanbaar ding dat maar niet wil verdwijnen, dat maar niet van ophouden weet.


Of steekt het teefje een penis in je aars?Het denken zwelgt rond.

Vrouwenhaters, droge heren redeneren, staarten van het absurde, wat ritme heeft, ergens moet er iets zijn dat ertoe doet, ook al zijn wij allang opgeschreven, ten dode, dood, ook al is de hoofdfiguur reeds met yellow fever besmet, de hartfiguur versteend, de liefde geconsumeerd, het ik wordt wakker, ik word wakker, hier, nu, in de kop van de vis van Maui, kamer zes-een-negen, Oosterveldgebouw, alles in het echt, in het groot of in het klein, op ware grootte, zo waar als het maar waar kan zijn, en toch vertekend want opgetekend, in het Nederlands zelfs, dat optekenen, dat maar niet wil stilvallen blijkbaar, of uiteraard, en waarom zou het, en doorgaan zal het, natuurlijk, ongehoord desnoods, benedenaards, ondergronds, onze geheimtaal.

???De brief die ik je kortgeleden stuurde, had misschien de naam ???Natasha Martin??? waar er ???Rishi Bhardwaj??? had moeten staan???, schrijft de andere, ???sorry, nog een reden om van die belladonna weg te blijven.???

belladonna!

Hoe kon hij het weten?

Dodelijke nachtschade, prettig gif, vergroot pupillen.

Een gelijkgezinde geest, die andere, en ik zeg, wat nog waar is ook, dat ik het wel in de gaten had, van die persoonsverwisseling, wat verdubbelen vermag, splitsen en lijmen, lijmen en splitsen, en ik beschrijf met plezier mijn prettige schokje bij de vermelding van zijn verslaving, ik ben net, precies en heel exact, ja, zo bizar, ook bezig aan mijn Rhizomatic Model of Pupil Dilation, maar hou voor mezelf dat het Rachel betreft, literatuur met Rachel van New York, post-Language Language poet van de feministische avant-garde, een voorhoede die wel degelijk nog, of opnieuw, schijnt te bestaan.

???Aan iedereen in het Oosterveldgebouw???, kennisgave, een wetenswaardigheid, informatie van groot pragmatisch belang.

Downer EDI Works Facilities Maintenance, een beest van een beest, is gevraagd geweest, wezenlijk gepland elektrisch onderhoud te ondernemen, met betrekking tot, op, of ten aanzien van, het voornaamste schakelbord, on the main switchboard, zaterdag van negen tot tien in de morgen, ???veroorzakende een black-out van???, niet in, ???het hele gebouw???, een geweldige verdwijning, voor een uurtje, en meteen de wonderlijke heropstanding van de bakstenen toren in het landschap met boomvarens, betonnen haarspeldbochten en bouwvallige, recent opgekalefaterde blokhutten, eufemistisch cottages geheten.

Hier ben ik, en hier is Oosterveld, het Land van Nod, het Land van Altijd Maar Zwerven, wij zijn terug van weggeweest, dikker, ouder, kaler dan ooit, stuurs, een onherkenbare man van middelbare leeftijd, en of ik allang dood ben, en of het ik allang in rook is opgegaan, zo luidt de pastiche in Oosterveld, op het vaginale ogenblik O voor Dr. Drang, het is, lidwoordloos, winterdag, de spekgladde straat, die lag, ligt te schitteren in de regen, iemand komt mij tegen in de plas, er prevelt vaag een gedicht op zijn lippen, maar zijn gezicht zegt mij niet zoveel, maakt, integendeel, dat ik nog glibberiger schijn, het onweer heeft met recht het recht het rijk alleen te hebben, het onverwoestbare trammetje hijst mij de heuvel op, biedt mij het vertrouwde, adembenemende uitzicht op het water, de bergen, de wolkenkrabbers, Wellington wanneer de stortbui even ophoudt.

Wolfijzers en schietgeweren!

Bliksem!

???Wacht men met spanning op een lichtverschijnsel, men reageert onwillekeurig ook op een klank, en omgekeerd, en evenzoo op een schok, een elektrischen slag, kortom op iederen krachtigen indruk.???

???Men wacht niet tot men hoort, maar slechts tot men ontwaart???, Over de snelheid van psychische processen, de subtractiemethode, de castratietechniek, Francis Cornelis Donders, de vooringenomenheid in tijdwinst uitgerekend, de anatomie van vertekening, zonder sperma wortelgeschoten, diep in vruchtbare aarde, als ik haar zie, vraag ik het niet eens, en veronderstel, ga ervan uit, het is snel gezegd, makkelijk aangenomen, rap aanvaard, paradijs op aarde, de tuin van Eden, verrukking in het heden, de overdaad van synoniemen, hetzelfde is niet hetzelfde, infradun, en het ene verraadt het andere, er is meer aan de hand, een verdubbeling, een ontvouwing ???


Vertaald door Arnoud van Adrichem en Jan Lauwereyns.