Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Lazio, herfst, betrekkelijk recent. Een impromptu variatie voor Lieve God

Verschenen in: Lieve God
Auteur: Celia Ledoux

In een hotelkamer die uitgesproken naar Hem ruikt kijk ik op de vensterbank naar een onvoorzichtig vogeltje. De zon brandt de geur van man uit mijn huid. Zo is het dat ik het kwetsbare van mijn bestaan begrijp. Ik: tolk, net 26. Vanaf het begin moest ik mijn ogen voortdurend naar beneden richten om de kruisigende blikken te vermijden. Nieuws gaat snel rond in vrije beroepen. God was logischerwijs de strengste aller opdrachtgevers. Hoe liever Hij je inhuurde, hoe harder Zijn machiavellistische kritiek. Ik voelde Zijn blikken en die van de rest, maar probeerde zelf weg te kijken.
       De hotelkamer ruikt naar Hem.
       Waarom niet naar mij? Allure van Chanel, rozenwater, verse was en boeketten bloemen, wat scheelt daaraan? De fruitmand, stoofpotjes met zuiderse specerijen, koffie, thee en zelfgebakken koekjes. Avondjasmijn, kaneel, gebrande karamel en een verlaten strand in de zomer. Ik schep niet op. ???Wat ruikt het hier lekker???, zeggen Dani??l en Gabri??l op bezoek bij mij thuis. Ze begraven hun neus in mijn haar en vertellen me dat mijn geur een van mijn sterkste kanten is. Met een huid doordrongen van Gods felle bronst voel ik me nu licht bedreigd. Hij is zo uitgesproken, ruikt donker inhalig. Na een nacht samen heeft Hij de hele kamer al ingepalmd. Alles ruikt naar beest, naar goddelijk Dier.
      
Met mijn ogen op kiertjes zag ik vanochtend dat vreemde Lichaam uit mijn droom toch naast me liggen, veel te dichtbij zodat Zijn adem in mijn gezicht walmde. Hetgeen voorafging speelde tergend loops in mijn hoofd. Ik wilde weg, moest weg ??? en meestal raak ik ook prima weg op zo???n moment, maar niet in dit verdomde Itali??.
      
God lijkt trouwens behoorlijk rigide.
      
Kussen kan Hij ook al niet, al denkt Hijzelf van wel. Hij zuigt op mijn lippen, probeert mijn hele mond in de Zijne te proppen als een goed gevulde smakelijke baguette en doet dat speekselrijk en enthousiast. Voor zelfs de gedachte daaraan was het te vroeg. Door mijn wimpers bekeek ik stiekem Gods lijf, maar dat was nog even compact als gisteren. De brute architectuur van een voetballer. En het schoot al niet over met de aantrekking.
      
Waar ik van hou is een strakke kont en soepele heupen, duidelijke maar niet te nadrukkelijke kracht, dat vind ik lekker. Maar God verdraagt geen kritiek. Het was zaak een aantrekkelijk kantje aan hem te vinden. Een enkele plek om een vlag te planten en zo op erotische veroveringstocht te trekken, net zolang tot mijn hele lijf voor Hem in brand zou staan.
      
Hij snurkt.
      
Ik lag angstvallig stil om Hem niet te wekken en keek hoe het geluid in het ritme van Zijn op- en neergaande borst aanzwol en wegstierf, onmerkbaar verloren ging in een gedrongen nek en langs een vlezige mond weer werd uitgeblazen. Zijn lichaamsbouw past bij een beul, een stevige gewetenloze atoombomontwerper, een fabrieks- of slachthuiseigenaar. Zelfs Zijn tenen zijn harig, met dikke gelige nagels.
      
Naast Hem ben ik fr??le. Dat kan misschien als pluspunt tellen.
      
Aan het ontbijt is Hij klaarwakker, ratelt als een kind aan ????n stuk door. Ik wenste dat Hij een vrouw had, dan kon ik uitkijken naar het einde van dit weekend, Hem sereen en zacht zeggen dat ik niets wil kapotmaken en dit echt niet kan verzoenen met mijn principes.
      
Maar God is serieus en welmenend, Hij weet precies wat Hij wil. Hij is een echte man die aardappelen met vlees en botersaus wil, kaas en spek bij Zijn ontbijt en sterke koffie; Hij wil mij, dichterbij, en wel nu.


Lees meer in Lieve God.