Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Uit het Leven van eenen Wildzang & eene heftig claxonnerende vliegende Zottin

De Kleine Maurice was linkshandig en liep godganselijke dagen mummelend om de keukentafel heen, tot de grootste wanhoop en de diepste smart van zijn huishoudster Madeleine.


Enkele nieuwe merkwaardige tijdsgebonden opmerkingen van onze man ter plaatse, Van der Slagmolen Lodewijk, Jef voor de vrienden van de vriendinnen van tante Louisa en haar 7 zonen.

Na een korte wandeling in de nabije omgeving, vroeg in de ochtend, en een laatste check-up door de kleine Mohammed en de dikke Yassoud bleek de geopolitieke situatie in de Lange Batterijstraat dezelfde als gisteren en zonder twijfel ook dezelfde als morgen. Ook in de Lange Achteromstraat alles okidoki, kortom alles krom in Grauwzone DotCom.
      
Vermits in Bidonville Moestafa de prijzen van de perziken op zondag niet veranderen, is waarschijnlijk alles okidoki met mijn goede vriend Mattijs de schilder. En dat is maar goed ook, want zonder Mattijs kunnen wij niet leven, en zonder Mattijs kunnen wij niet zijn. Bovendien was de afgelopen week tot mijn grote tevredenheid uitzonderlijk aangenaam, ik weet niet precies waarom maar zoals hogere wiskunde en lagere filosofie zal het wel een oorzaak en een reden hebben.
      
Het verboden voedsel van deze week, gratis in het geheim verstrekt door Klein Kadaster Groot Laweit, departement sociale sociologie onder leiding van Sarah van Asse, groot financieel genie, bestond deze week, zoals overigens elke week, uit rijstpap. Mijn kasten staan ermee vol. En dat is maar goed ook. Want zolang de lepel in de rijstpap staat is het plezant in dit rare land en hoort mijn lieve vriendin Marina het blijkbaar donderen ergens in de geheime driehoek Maastricht-Lanaken-Keulen. Wat is er aan de hand in dit land?
      
Hassan, die eigenlijk Ali is, tot verbazing van menig nieuwsgierig journalist, is de stamboom van zijn uitgebreide familie aan het omtoveren tot een experimenteel organigram waarin de functie van de interpunctie door de kleine Mohammed wordt afgeschaft. Mohammed heeft namelijk een attest waar enkel B op staat. En dat is erg handig vermits Mohammed het de afgelopen 5 jaar best naar zijn zin had in wat het tweede studiejaar bleek te zijn.
      
De fietsenfikser doet ondertussen gouden zaken. Sedert afgelopen winter kan hij gratis een beroep doen op de diensten van een polyvalent medewerker, een kleine magere man van het Kaukasische type. Zijn kledij is soms schamel, soms vervaardigd door de allerbeste kleermakers, al naargelang van zijn lichaamsgewicht. In de plaatselijke bibliotheek, sectie culturele cultuur, blijkt de koran te ontbreken en uit de vele vaak peperdure bijbels is het hoofdstuk Ezekiel verdwenen.

Op de post, afdeling 2, is de postmeester, zoals de meeste postmeesters een halve gare grapjas, aan het rekenen geslagen. (Wat nochtans niet zijn gewoonte is.) Mede daardoor is de winst van de post verviervoudigd. Wat is er namelijk zo klaar als een klontje? 4 balpennen in 4 verschillende kleuren kosten 4 euro. E??n vierkleurenpen kost 1 euro, behalve wanneer ze uitverkocht zijn. Zoals de priorzegels. Resultaat: winst verviervoudigd. Ongelooflijk maar waar, de begroting klopt.

Ook in het etablissement van onduidelijke aard Snack Rapido is de situatie interessant. In deze vreemde herberg schijnt zich een heerschap te hebben aangediend dat voorwendt 22.000 maal intelligenter te zijn dan de doorsneehandelaar in schoenen. Deze heer wordt 3x daags achtervolgd door de gebroeders Karamazov, met name de oudste. Er is weinig bekend over dit sinistere individu, zelfs bij nacht en ontij. Hij pleegt zich te presenteren, netjes gekleed in zwembroek en stropdas, met het enige woord: Anthony. Daarbij kijkt hij sporadisch en doordringend uit zijn enige oog. Ondanks die visuele handicap verplaatst Anthony zich vaak van punt m naar punt o middels een zwart gemetalliseerde Ferrari Modena 360 Spider. Liever had hij een Maserati Biturbo gehad maar wie het breed heeft, u hoort mij al komen, laat het breed hangen. Doorgaans springt hij binnen in punt x, meldt zich aan bij roger bloemekee en springt weer buiten met 18 witte rozen en 1 lelie. Meestal breekt hij daarbij niets. In blitztempo snort hij naar het landelijke Ursel waar hij de ruiker overhandigt aan een gelukkig gehuwde jonkvrouw. Hij durft weleens de nacht door te brengen in het aanpalende klooster waar bimbambeieren de duivelinnen de klokken luiden.


Lees meer in Ceci tuera cela