Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

DW B 1996 6: 6

Voorwoord
6

 

Deze aflevering van DW B is niet thematisch: er zullen vele stemmen zingen. Je kunt luisteren naar de ???oratuur??? uit Aruba en de Antillen, naar de po??zie van de Surinaamse scheepsmarconist Bernardo Ashetu, de gedichten van de Zweedse arts Eva Str??m, de ???kleine kunstmachine??? van de in Roemeni?? geboren West-Berlijner Oskar Pastior, de ???Ars amandi??? van de Kroaat Luko Paljetak. Of naar Nederlandstalige dichters: Anton Ent, Peter Ghyssaert en Willy Roggeman (uit de dode opgestaan).
Heel anders dan van toon zijn de analytische teksten van Bart Vervaeck over Atte Jongstra, en Jeroen Overstijns over A.F.Th. van der Heijden, maar wat te doen met de ???amiti?? particuli??re??? tussen Wiel Kusters en Gerrit Kouwenaar en de van passie doortrokken beschouwingen van Joris Note over Dani??l Robberechts?
Luisteren?
Je kunt ook kijken naar de onthutsende, masochistische fototekeningen van Val??rie Mannaerts ??? van wie Stefan Hertmans aan de Gentse Academie de promotor was ???, en het g??nante voyeurisme ervaren waartoe ze ons verplicht. ???Ik zal me nooit helemaal van mezelf af kunnen wassen.??? (Peter Verhelst)

 

In deze editie