Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Net verschenen: JAZZZ van/over Anne-Mie Van Kerckhoven

Voor de vierde keer op rij maakt DW B van zijn decembernummer een special edition. Na Allen vlees van Berlinde De Bruyckere en J.M. Coetzee in 2012, Sc??nes van Robert Devriendt in 2013 en 50 fictieve gebouwen in 2014 verschijnt nu Jazzz, een publicatie met negen literaire topteksten bij het werk van Anne-Mie Van Kerckhoven.

Begin dit jaar bezorgde Anne-Mie Van Kerckhoven aan DW B een lijst van 24 ???heilige??? boeken die haar tot beelden en installaties inspireren. Die lijst met de beelden gaven we aan tien auteurs, die teksten schreven als creatief antwoord op ????n van de 24 boeken/beelden, of op haar gehele oeuvre. Zelf be??indigde AMVK een trialoog, bestaande uit de collage en montage van drie auteurs van de 24: de mystica Marguerite Porete, de hermeticus Giordano Bruno en de filosoof Herbert Marcuse.

        AMVK heeft voor DW B een unieke compositie gemaakt, met het door de auteurs gekozen beeldend werk, de nieuwe literaire teksten en haar eigen trialoog. De beelden voor dit samenspel verwijzen naar softporno, mystiek, underground strips, cartoons, kosmologie, fotografie, exacte wetenschappen en computeranimatie. Er ontstaat een woekering van modellen, waarin ze met haar vrouwelijke blik, intu??tie, drift, agressie, ritme, klank en gebaar de aannames van onze rationele, gemediatiseerde cultuur met kritische vragen bestookt. Om ruimte te geven aan het sublieme, het mysterie, de grenservaring, de herinnering aan het oneindige, de extase.

Jazzz verschijnt in de week van 7 december. De abonnees krijgen deze special edition in de bus. Losse exemplaren met een prachtige boekwikkel vind je binnenkort in de boekhandel of kunnen worden besteld bij MER. Paper Kunsthalle (29,50 euro) of via deze website.

Reserveer alvast een exemplaar, want de oplage is beperkt.

Wie een abonnement neemt voor jaargang 2016 krijgt dit prachtige nummer cadeau!