Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Poetry International

Van dinsdag 14 tot en met zondag 19 juni vindt de 42e editie van het Poetry International Festival plaats, het laaglandse podium voor stemmen uit de wereldpo??zie. De ontmoetingen tussen de vele dichters en wereldtalen krijgen vorm in voordrachten, po??ziespecials, documentaire en po??zietheater, debat, interview, masterclasses of kruisbestuivingen met beeldende kunst.
       Toonaangevende dichters als Robert Hass (VS), over wie Richard Powers nog schreef in het aprilnummer van DW B, Les Murray (Australi??), Admiel Kosman (Isra??l) en Armando delen het podium met Ann Cotten (VS/Duitsland), Yan Jun (China), Serhij Zhadan (Oekra??ne). Nazih Abou Afach (Syri??), Amina Sa??d (Tunesi??), Doina Ioanid en Ion Mure??an. De speciale programma???s focussen onder meer op Nobelprijswinnares Wis??awa Szymborska, Roberto Juarroz, Gertrude Starink en Bertolt Brecht. Het festivalthema is dit jaar Chaos en Orde.
       Wie zelf aan de slag wil, kan dat in een masterclass po??zie schrijven met Robert Hass, een masterclass po??zie lezen met Ann Cotten. Aandacht voor po??zie vertalen is er ook, met een Vertaalsymposium en workshops.
       DW B publiceert in aanloop naar het festival de komende dagen enkele gedichten van de Syri??r Nazih Abou Afach.

Praktisch
14 > 19/6, in en rond de Rotterdamse Schouwburg - entree: naar eigen waardering.
Meer info: www.poetry.nl.