Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Op 16 maart zal hij door het STUK heen groeien

Peter Verhelst en Osama Abdulrasol
hij zal door alles heen groeienWat midden december een mooie gelegenheid had moeten worden om Peter Verhelst en Osama Abdulrasol in een unieke constellatie aan het werk te zien, draaide uit op alarmerende weerberichten, autoritten van goed zeven uur, bumpers tegen bumpers tegen bumpers, en een sneeuwstorm van heb-je-me-daar-????n-goede-reden-om-dit-ding-af-te-gelasten ...

Om duidelijk te maken dat we het nog steeds over hij zal door alles heen groeien
hebben, het dubbeldikke decembernummer van DW B, proberen we het nogmaals. Met dank aan het STUK voor de grenzeloze gastvrijheid, Peter Verhelst en Osama Abdulrasol voor hun goesting, en u voor het komen kijken. Want dit ziet u - we herhalen het - slechts ????n keer.

Voor het cross-overproject Tegenlicht gingen schrijver Peter Verhelst en kunstenaar Gert Robijns een samenwerkingsverband aan. Een confrontatie met het werk van Jacques Liz??ne leidde tot hij zal door alles heen groeien, een zinnenprikkelende woestijnhybride van tekst en beeld, waaruit alle ironie is weggesijpeld. Voor het toonmoment in het STUK ontwikkelt Peter Verhelst een gebalde regie waarin voordracht en muziek de bezoeker onderdompelen in een pulserende nacht. Osama Abdulrasol vervoegt hem tijdens deze korte interventie.


16.3.2010, 20.30u | gratis
STUK Soetezaal, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Met de steun van Cera en Provincie Vlaams-Brabant