Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

KRITIEKEN. Over Peter Terrin, Annelies Verbeke en Leonard Nolens

Lees nu ONLINE:

???We moeten goed voor elkaar zorgen???, zegt Viktor, een van de protagonisten van Yucca (2016), Peter Terrins meest recente roman. In 'Het gevoel dat iemand over je waakt' analyseert Sven Vitse een verschuiving 'van paranoia naar zorg, van isolement naar verbondenheid, van afbraak naar herstel' in het proza van Terrin.

Roel Smeets bespreekt in 'Een open beeldenregen' Halleluja, de jongste verhalenbundel van Annelies Verbeke, 'waarin op intrigerende wijze zowel het persoonlijke als het politieke van een diverse reeks mensenlevens wordt beschreven'.

Leonard Nolens werd dit jaar zeventig en dat vierde zijn uitgeverij Querido met een luxe-cassette: een volledig herziene uitgave met daarin zijn verzamelde dagboeken en gedichten en een cd met audio-opnames uit het VRT-archief waarop je de dichter zelf hoort voorlezen uit zijn werk. In 'Vandagen, hieren, zelven' toont Liesbeth D'Hoker zich onder de indruk van deze dichter 'die gedreven is door een niet kapot te krijgen verlangen zijn kwetsuren en onmacht te verheffen tot kunst'.