Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Hoe zien het ondergrondse van Dostojevski, het behouden huis van Willem Frederik Hermans of de bibliotheek van Umberto Eco eruit?

DW B 2014 5 - 50 fictieve gebouwen

                                                                                             ORG


Hoe zien het ondergrondse van Dostojevski, de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en het behouden huis van Willem Frederik Hermans er echt uit? Wat zijn de eigenschappen van het huis van de kleine prins, van het slot van Kafka en van de barak van het monster van Frankenstein? En welk deel van deze ruimte is verzonnen door de lezer eerder dan door de auteur? In DW B 2014 5 worden vijftig fictieve gebouwen uit de wereldliteratuur onthuld. Vijftig schrijvers hebben ????n plek uit een roman, een verhaal of een gedicht beschreven in een korte tekst. Vervolgens hebben vijftig architecten een tekening gemaakt van deze ruimte ??? een verbeelding van een plaats die niet echt bestaat, maar die toch bezocht en betreden kan worden. Vijftig teksten, vijftig tekeningen: lezen, kijken, en in gedachten rondwandelen door vijftig fictieve gebouwen. Samensteller van dit nummer is Christophe van Gerrewey.

Abonnees krijgen dit nummer in de bus. Losse exemplaren ??? als boekuitgave met wikkel ??? kunnen voor 29,50 euro worden besteld bij MER. Paper Kunsthalle ( http://shop.merpaperkunsthalle.org/50-fictieve-gebouwen-christophe-van-gerrewey.html).

Wie een abonnement neemt voor jaargang 2015 krijgt dit prachtige nummer als welkomstgeschenk. Abonneren kan via deze website.

 

ISBN: 978 94 9177 572 7

D/2014/7852/251