Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Het Andere Boek

Zondag 4 oktober 2009 presenteren CeLT vzw, het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Nederlandse Taalunie op Het Andere Boek een programma rond de literaire tijdschriften.

CeLT vzw organiseert de derde editie van Het beste uit de tijdschriften, in samenwerking met Knack en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Voor deze promotiecampagne
nomineerden de tijdschriften zelf de drie beste bijdragen uit hun voorbije jaargang. Uit de ingezonden stukken koos een jury, bestaande uit Karl van den Broeck (voorzitter), Werner Trio, Frank Hellemans en Annelies Beck, de drie beste. ???Bestaat U???? van Patricia de Martelaere (uit DW B 2009 1 Lieve God) is er daar ????n van. Om 17.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt en wordt de publieksprijs gelanceerd.

Op 6 september ging www.literairetijdschiften.org online, een gezamenlijk Vlaams-Nederlands initiatief dat de rijkdom van de Vlaamse en Nederlandse literaire tijdschriften in ????n oogopslag zichtbaar maakt en wil beklemtonen. De site wordt ondersteund door het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Nederlandse Taalunie, en wordt gemaakt in samenwerking met de redacties van de verschillende Nederlandstalige literaire tijdschriften en CeLT vzw. Op Het Andere Boek kunt u kennismaken met de website.

Verder houdt Tijs Goldschmidt een polemische lezing

Ook voel ik regelmatig behoefte zelf een essay of verhaal te publiceren. Om weer eens het voordeel te ervaren vrijuit te kunnen schrijven, zonder concessies te hoeven doen aan lengte of toon. Wel zijn er verschillende obstakels: wie bereik je met zo???n bijdrage? Is het financieel haalbaar een bijdrage te leveren als je er nauwelijks aan verdient.

en gaat de CeLT-lezing van start. De bedoeling is om elk jaar een auteur een ???brandende kwestie??? te laten behandelen. Dit jaar is dat essayist en dichter Bernard Dewulf over de bijziendheid en het ???hokjesdenken??? in het spiegelpaleis van de cultuur.


4.10.2009 | 17.00 | ???6 (-16: gratis)
Wereldculturencentrum Zuiderpershuis (Atelier), Waalse Kaai 14, 2000 Antwerpen, 03-231.81.69, info@hetandereboek.com, www.hetandereboek.com