Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

De bollen zijn heel decoratief aan de vijver: poëziekritiek in beeld

Als Astrid Lampe vrije hand wordt gegeven een themadossier voor DW B samen te stellen gaat de boel op de schop. De poëzie wordt opengetrokken tot in het volledige landschap, tot zij naar alle kanten openstaat en radicaal is losgeschoffeld van benauwende verwachtingen, ook van de contouren van het gedicht.

DW B 2014 1 Land Art was een bijzonder themanummer en verdiende een bijzondere presentatie. En dat was het geval op 15 februari in Perdu. Het lot speelde een belangrijke rol: moderator Willem Bongers-Dek trok formats en namen uit een hoge hoed, waarna dichters en critici het podium beklommen om uit te voeren wat hen gevraagd was. Het werd een prachtige avond met veel poëzie, kritische interventies, interviews en een panelgesprek. 

Dichters en critici van dienst waren Astrid Lampe, Arno Van Vlierberghe, Patrick Bassant, Jeroen Dera, Jeroen van Rooij, Kila van der Starre, Laurens Ham, Rozalie Hirs, Paul Bogaers, Frank Keizer, Martijn den Ouden, Arnoud Rigter, Peter Smink en Jaap Blonk.

De gehele avond werd gefilmd door Dorian Robert als voorproefje van vernieuwende poëziekritiek. Het resultaat hiervan werd op 14 maart getoond bij deBuren tijdens de presentatie van LAK, Labo Actuele Kunstkritiek.

De filmpjes met kritisch-poëtische voordrachten zijn nu te bekijken bij Reportages.