Reportages
Op 7 oktober 2017 was het vijf jaar geleden dat Ivo Michiels overleed. Lars Bernaerts en Sigrid Bouset vroegen aan acht auteurs en aan zijn echtgenote om hun geliefde auteur sprekend in leven te houden.
Op zondag 8 oktober om 11 u. werd dit huldenummer van DW B ...
ACTIE VERLENGD TOT 28 FEBRUARI: neem een abonnement op jaargang 2014 en krijg het cahier Bestuifbegeerte cadeau!
In 2014 trakteert DW B u opnieuw op een aardige mix van verrassing en herkenning. Gestroomlijnde thema???s worden afgewisseld met het mooiste en het beste uit de postbus, met citybooks en met kritieken van recente romans, dichtbundels, essays en tijdschriften. Dit geven we nu al mee: in DW B 1 (februari) ontwerpen Marcel van den Berg en Bram Nijssen een landschap met lege plekken, die Astrid Lampe, Willem Bongers-Dek en Patrick Bassant vullen met verknipt werk van twintig dichters ??? Land Art. DW B 2 (april) publiceert teksten ???zonder vangnet???, teksten die een risico durven nemen, onder anderen van Patricia de Martelaere, Dani??l Robberechts, Zadie Smith en David Foster Wallace. In DW B 3(juni) ??? Verloren post ??? hebben Willem Bongers-Dek en Ester Naomi Perquin het over een malafide postbezorger. In DW B 4 (september) biedt Arnoud van Adrichem een staalkaart aan van hedendaagse Amerikaanse dichters - ???America Today???. Het boeknummer in 2014 (DW B 5) ??? ???Literaire gebouwen??? ??? brengt een ???state of the art van de architectuur???: vijftig auteurs beschrijven hun favoriete literaire gebouw, vijftig architecten uit de Lage Landen verbeelden en ontwerpen ze.
Heeft u al een abonnement op DW B? Abonneer u deze maand nog en krijg er het cahier Bestuifbegeerte bovenop. Dit prachtige hebbeding van 64 pagina???s telt 64 woorden van Peter Verhelst, die ontstaan zijn uit een creatieve confrontatie met 19 kunstenaars. Tot die kunstenaars horen Ann Veronica Janssens, Robert Devriendt, Walter Swennen, Hans op de Beeck, Maarten van den Abeele en Koenraad Dedobbeleer. Het cahier opent met essays van Hugo Bousset, Dirk van Weelden en Luk Lambrecht, waarin de begeerte wordt geduid om een kruisbestuiving tussen kunst en literatuur te realiseren.