Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Onmogelijke scenario's in Perdu op 30 oktober

Hoe onmogelijk is onmogelijk? Verschillende schrijvers schreven in opdracht van DW B een onmogelijk scenario, de Theatertroep gaat in Perdu de uitdaging aan twee onmogelijke scenario???s toch uit te voeren. Dick Tuinder leidt de avond uitgebreid in, na afloop is er een gesprek geleid door Maud Vanhauwaert.

Dick Tuinder is een Nederlands beeldend kunstenaar, schrijver en filmregisseur. Hij studeerde in 1988 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In 1991 was hij een van de oprichters van de videokunstenaarsgroep Park4DTV waarin hij actief bleef tot op heden. Zijn laatste lange film ???Afscheid van de maan???, een ??????hippe komedie over de jaren 70?????? werd genomineerd voor de Tiger Award op het Internationaal Film Festival Rotterdam in 2014.

Maud Vanhauwaert is schrijver en tekstperformer. Haar debuutbundel Ik ben mogelijk verscheen in 2011 bij Querido en kreeg de Vrouw Debuut Prijs. In 2014 verscheen Wij zijn evenwijdig. Daarmee won ze de Publieksprijs van de Herman De Coninckwedstrijd voor het mooiste gedicht. Maud werd finalist van het Wereldkampioenschap Poetry Slam (2012) en van het Leids Cabaret Festival (2014). Maud behaalde een masterdiploma Taal-en Letterkunde (aan de UA) en een masterdiploma Drama aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze nu zelf docent is. Ze is kernredacteur van DW B en verzorgt vaak presentaties en workshops op maat. In januari ging Maud in premi??re met haar eerste avondvullende solo-voorstelling 'Het is de moeite'.

De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het ???theatermaken??? wordt blootgelegd. De Theatertroep gaat voortdurend op zoek naar nieuwe vormen van theatermaken, nieuwe locaties om te spelen en nieuwe verbindingen met andere kunstdisciplines. Zij doorspit met regelmaat het rijke aanbod aan klassieke en moderne toneelliteratuur, maar duikt even gretig in de geschiedenis van de film, de beeldende kunst, het cabaret en de sketchshow en schrijft daarnaast zelf nieuw repertoire. Hun voorstelling 'Vaudeville' werd door de jury verkozen tot de meest karakteristieke voorstelling van de Parade 2015.


Aanvang 20.30, deuren open 20.00

Entree 7 / 5 euro (met kortingspas)

Vooraf reserveren

 

Perdu

Kloveniersburgwal 86

1012 CZ Amsterdam