Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

From Georgia. With Love? op donderdag 20 februari bij deBuren

Literaire avond met Lasha Bugadze, Frank Westerman, Julie Reniers, Filip Berte en Ingrid Degraeve

Van de Winterspelen in Sotsji verschuiven deBuren de focus naar Georgi??. Met een levendige Russische erfenis en de recente ori??ntatie op het westen is Georgi?? een land dat volop nadenkt over de eigen positie in de Kaukasus en de rest van de wereld. Tijdens deze meertalige, literaire en kunstzinnige avond wordt dit boeiende land belicht vanuit verschillende perspectieven. Schrijvers Lasha Bugadze, Dato Turashvili, Frank Westerman en Julie Reniers schuiven aan, kunstenaar Filip Berte toont recente foto's uit de tentoonstelling in De Markten en DW B presenteert een Georgisch themadossier rondom Erlom Achvlediani, vertaald door Ingrid Degraeve.
        Willem Bongers-Dek, organisator van de avond en kernredacteur van DW B, schreef over dit themadossier het volgende: 'In mijn boekenkast zit een ereplankje met mijn favoriete schrijvers van bizarre kortverhalen. Naast Toon Tellegen, Roland Topor, Daniil Charms en Etgar Keret prijkt het werk van Erlom Achvlediani. Ingrid Degraeve vertaalde twee bundels voor Voetnoot: Vano en Niko (2004) en De man die zijn hoofd verloor (2006) en in DW B komt daar nu een lang fragment uit De mug in de stad bij. Dit dossier presenteren we tijdens de avond From Georgia. With Love? #1 waarop de Georgische schrijver Lasha Bugadze een laudatio houdt voor zijn leermeester Achvlediani.'

Donderdag 20 februari 2014 - 19:30

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Avond in het Nederlands, Engels en ... Georgisch

Reserveren via http://www.deburen.eu/nl/programma/detail/from-georgia-with-love-1

 De eerste tien gasten die zich uiterlijk woensdag 19 februari via DW(els.vandeperre@dwb.be) aanmelden, mogen gratis binnen (normaal 5 euro.)