Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Presentatie DW B 2009 4 Passies omtrent Rogier

Van der WeydenAls eerste meester uit onze regio brengt Rogier van der Weyden menselijke emoties in beeld. In strakke, beredeneerde composities die lijnen, kleuren en vormen met elkaar laten dialogeren, schildert hij de liefde van een moeder voor haar kind, de vreugde van een ontmoeting, de pijn van het afscheid. Zijn oeuvre blijkt ook voor actuele kunstenaars een onuitputtelijke bron van inspiratie. Hun voeling met de grote schilder is vanzelfsprekend, ze erkennen in hem een tijdloze meester die hun een zekere plastische ascese heeft geleerd.

In de marge van de openingstentoonstelling van de nieuwe Leuvense museumsite M ??? 
Rogier van der Weyden 1400 | 1464. De Passie van de Meester ??? wijdt DW B zijn septembernummer aan de actualiteit van Van der Weydens beeldtaal. Gastredacteuren Brigitte Dekeyzer en Stefan Hertmans verzamelden essays en creatieve bijdragen van onder meer Samuel IJsseling, Helena de Preester, Peter Verhelst, Erwin Mortier, Huub Beurskens en Saskia de Coster, ??n een portfolio met werk van kunstenaars Dirk Braeckman, Berlinde de Bruyckere, Lili Dujourie, Jan Fabre, Hans Op de Beeck, Beno??t, Jan Lauwers, Karel Dierickx en Jan Vanriet.

Passies omtrent Rogier. De actualiteit van Van der Weydens beeldtaal
wordt voorgesteld op 8 oktober om 20.00 uur in M. Brigitte Dekeyzer, Stefan Hertmans, Saskia de Coster & Johan Jacobs en Peter Verhelst lezen Van der Weydens passie tot leven.


Praktische info:
?? 8.10.2009 | 20.00u
?? M, Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
?? reserveren verplicht: mail naar kurt.snoekx@dwb.be